bopen

Et bikefit hos Coach & Bikefit kan hjælpe dig hvis:

 

-Du cykler langt hver dag til arbejde.

-Du cykler for at træne din krop.

-Du kører løb – age group, elite eller professionel.

-Eller hvis du bare ikke synes at din cykel passer 100% til dig.

 

Hvorfor vælge Coach & Bikefit til at hjælpe dig i mål?

 

Fordi erfaringen det allervigtigste når man arbejder med bikefitting.

 

Uanset hvilket ”system” du vælger at blive fittet med, bliver dit bikefit ikke bedre end den know-how som bikefitteren har – ”Systemerne” kan nemlig ikke selv fitte dig, der kan derfor være stor forskel for hvilken kvalitet bikefit du får selvom to bikefittere arbejder med det samme værktøj.

Coach & Bikefit har været kendt som ”Retül-bikefitteren”, men faktisk arbejder jeg med teknikker indhentet flere steder fra og ikke ”kun” gennem den master certificering jeg har gennemgået hos Retül University.

 

Bl.a. gør jeg brug af specielt analyseværktøj hvor jeg kan måle det tryk du har i sadlen og hvordan dit bevægelsesmønster på den er.

 

Gennem en årrække har jeg derfor uddannet mig gennem SICI (Serotta´s verdenskendte uddannelse), British Cycling , Gebiomized i Tyskland og hos Alphamantis i Canada som er førende specialister af aerotesting i ”den virkelige verden” (udenfor vindtunnel).

 

Baggrunden for at jeg søger ny viden er at verdenen for bikefitting stadig er i rivende udvikling – og derfor er det en RIGTIG god ide at følge med i front.

 

Hvad er bikefitting?

bikefitting?

Hele grundidéen med bikefit er at få cyklen til at passe optimalt til kroppen så man som rytter (eller cyklist) opnår et optimalt forhold af komfort, handeling og performance.

Dette sikres bedst ved at man bliver målt IMENS man cykler – modsat en mere traditionel bike sizing som tit fortages på meget få minutter hos cykelhandleren eller ved hjælp at “tommelfinger målemetoder”.

 

Hvordan finder jeg den rigtige cykel?

Skræddersy dit næste cykelkøb!

Hos mig er der mulighed for også at booke en aftale inden køb af ny cykel.

Processen indeholder det samme som en ”traditionel” session, men med den forskel at jeg bruger min Fit Bike som multijusterbar cykel så du får den helt optimale position.

Efterfølgende bygger vi din cykel op, evt. virtuelt via vores Framefinder. På den måde sikrer jeg at du får de optimale muligheder for at købe det som passer dig allerbest udfra dit individuelle behov og under hensyntagen til den økonomiske ramme der passer ind.

_MG_3675_web

Hos Coach & Bikefit arbejder jeg med begrebet Cycling Analysis.

Cycling Analysis dækker over meget mere en kun begrebet bikefit

Den fitprotokol jeg arbejder med indeholder:

 

1. Interview

Sikrer at jeg bl.a. ved hvad din træningshistorik er, inklusiv eventuelle skadesforløb samt sikrer at jeg ved hvad din målsætning med din session hos mig.

 

2. Fysisk vurdering “off the bike”.

Sikrer at jeg kender din anatomi og dit fyiologiske niveau og ved hvor dine begrænsninger er.

 

3. Fysisk vurdering “on the bike”.

Sikrer at jeg kender dit biomekaniske bevægelsesmønster på cyklen.

_MG_3572_web

4. Dynamisk fitting

Jeg bruger både 2D og 3D data i mit arbejde.

 

3D motion capture teknologien fra Retül (med både 2D og 3D måling), samt brugen og af pressure mapping teknologi en fra GebioMized.

.

3D data sikrer at vi PRÆCIS ved hvilken effekt de ændringer vi ønsker at  foretage har.

2D data (traditionel video) beuges til at visualisere effekten i de ændringer vi har foretager af rytteren samt analysere din holdning på cyklen.

 

På den måde sikrer jeg at når du booker en session hos mig får du altid det optimale output.

_MG_3675_web _MG_3685

5. Dynamisk teknik analyse

Sikrer at fit er korrekt og rytteren bevæger sig optimalt på cyklen så både POSITION og POSITUR hænger sammen. Jeg ser cykel og rytter som ét samlet system der skal samarbejde for at fungere optimalt.

Coach & Bikefit tager landevejen IND i laboratoriet og ikke kun laboratoriet ud på landevejen.

IMG_4212_blur

 

6. ”Zin” – digital sikring af dine cykeldata.

Efterfølgende scanner jeg din cykel digitalt  så det samme setup kan reproduceres hvor som helst – når som helst.

Husk at Coach & Bikefit´s service er ”the real deal” – med GARANTI.

 

Skulle fittet mod forventning ikke fungere tilbyder vi follow up – free of charge – inden for de første 30 dage efter endt session.

 

 

Brug af Pressure Mapping teknologi.

Hos Coach & Bikefit har jeg integreret en ekstra dimension I den dynamiske fitprotokol da jeg gør brug af pressure mapping teknologi til at sikre at det hele setuppet fungere optimalt.

 

Pressure mapping tager kort fortalt gætteriet ud af sadelpositionering og sadelvalg. Teknologien giver mig mulighed for præcist at måle, hvordan trykket fordeles på sadlen til objektivt at afgøre, hvilken position (og hvilken sadel) som vil resultere i de mest markante ændringer til at forbedre din komfort og ydeevne .

 

Under fittet analyserers det pres du har på sadlen til præcist at definere bækkenets pres og tilt. Sadeljusteringer og sadeludvælgelse er ikke længere kun kvalificeret gætværk. Sko, klamper og kropsholdning kan ændre positionen af dit bækken på sadlen og kan registreres som ændringer. Og små korrektioner på bare bare 1-2mm kan resultere i betydelige målbare forbedringer.

Capture

Forbedret komfort og reduceret ubehag fra sadlen.

Mange ryttere kæmper med ubehag fra sadlen I store eller mindre udstrækning, ofte forårsaget af områder med højt tryk som følge af forkert sadel valg eller positionering. Ved at analysere det pres du har på sadlen under bevægelse imens du kører kan der gives kvalificeret svar på få sekunder.

 

 

Eliminer følelsesløshed i sadelområdet.

Følelsesløshed påvirker mange cyklister og er ofte et resultat af dårlig sadelvalg og position.

Jeg bruger min viden om anatomi , kombineret med pressure mapping teknologien , til at rådgive omkring optimalt valg  af sadel , position og rådgive om kropsholdning.

Dette er med med til at lindre og fjerne følelsesløshed omkring siddeproblemer på sadlen, når der cykles.

 

 

Forbedret cykelydelse – hvordan finder jeg den mest hensigtsmæssige sadel.

fleste ryttere gerne vil forbedre performance. Valget af den rette sadel forbedrer stabilitet , køreøkonomi og er medvirkende til at optimere fittet.

 

 

Pressure mapping giver objektiv feedback om, hvor og hvordan rytteren sidder. På den måde kan jeg vejlede dig til det optimale, der passer til din kørestil og tilskynder til god kropsholdning. Dette er med til at optimere korrekt aktivering af dine muskeller og forbedrer din køreøkonomi

gebiomized1

Positionering af sadlen for optimal kropsholdning.

Potentialet i mange fremragende sadler er ødelagt af dårlig positionering. Bare 1- 2 grader af bevægelse kan ændre dårlige arbejdsstillinger til at give mere komfort og bedre muskelaktivering. Pressure mapping giver Os mulighed for at foretage præcise justeringer

og registrere deres resultater med henblik på at optimere rytterne kropsholdning og ydeevne.